Cookie Consent by TermsFeed

Wie is Constance Bashford?

Constance Bashford is een fictief personage uit de Steam- en Dieselpunk scene. “Constance en Ruud de Korte ontmoetten elkaar in augustus 2012 op het Castlefest festival. In 2013 hadden ze hun eerste shoot in Landschaftspark, Duitsland. Mede door deze shoot steeg de bekendheid van Constance sky high en zette Ruud de Korte Steampunk fotografie op de kaart als kunstvorm door zijn visie op compositie en door gebruik te maken van de onbekende image edit software van Topaz Labs. Deze shoot was de start van de internationale carrière van Ruud de Korte waar hij begon met het geven van workshops in Europa.”

Constance Bashford 2014

Iconisch beeld uit Landschaftspark, Duisburg

Constance Bashford 2014

Weinig mensen weten wie Constance is. Ze woont in Nederland, en daar houd het op.  Aanvankelijk werd aangenomen dat zij een Steampunk character was maar door goed te observeren waren de invloeden van kledingstijl en accessoires niet goed te plaatsen in de steampunk setting. Zie hier een uitzondering op de regel: Constance is een cross-over character tussen steam- en dieselpunk met doorgaans meer hang naar Dieselpunk. Haar steampunk-wapen collectie is legendarisch onder kenners, van donderbuks tot steampunk kruisboog.

Constance Bashford in Doncaster, UK.

Constance in Kasteeltuinen,Arcen, Nedderland

Constance in Ede, Nederland

Voor jaren waren onmiskenbare onderdelen van Constance’s outfit: lang rood haar, mysterieus en een masker voor de mond waardoor alleen haar ogen zichtbaar zijn. De functie van het masker blijft ongewis. Het staat gedocumenteerd als re-breather maar voor hetzelfde kan er een andere functie aan gegeven worden. Zelf heb ik met de gedachte gespeeld om een metalen robot achter het masker te zetten.

Constance met Mad Max Post apocalypse character op Castlefest

Met haar rising star in steampunk land begon Constance tegelijkertijd af en toe in NSFW- en pin-up stijl shoots te doen waardoor haar ster nog verder steeg. Haar trademark, het masker, bleef altijd op.

Fotoshoot dag in Fort Vechten, Utrecht

Tussendoor ontstond een fanatieke samenwerking met Constance, Emma McMurphy, Cas Hofstee, Helinja Ruiter en ik. Ook zij gingen mee naar de UK om als model te figureren in mijn fotografie workshops.

Airship The Peregrine

Wat in najaar 2015 een hoogtepunt had moeten worden in steampunk land was het gezamenlijk gemaakte prestigieuze boek/film script “Airship The Peregrine” waar zelfs onder licentie aparte muziek voor werd gecomponeerd door de game- en film componist/muzikant Siddhartha Barnhoorn. Door onvoorziene omstandigheden kon dit project niet worden afgemaakt en moest voor onbepaalde tijd worden uitgesteld. Aangezien alles nog op de plank ligt en steampunk tijdloos is kan dit project direct weer worden opgepakt maar of dit ooit gaat gebeuren staat te bezien. De film/animatie trailer met Constance in de hoofdrol, en Emma en Cas als leden van het airship staat nog altijd online. 

Constance Bashford heeft het ver geschopt door destijds als early adopter op een slimme manier met de socials en content management om te gaan zonder daar een cent aan uit te geven. Zo is er een 3d game pop van haar gemaakt voor een bordspel, is ze uitgenodigd om in een jury te zitten op een con in de USA en heeft ze shoots en workshops samen met mij gegeven in Nederland en in de UK. Ook lopen er een paar mensen rond in de wereld met haar gezicht als tattoo. 

Constance Bashford Tattoo

In de hoogtij dagen van 9K+ volgers hebben we een foto gemaakt en aangekondigd dat die gepubliceerd zou worden van Constance zonder masker. Dit bleek een geslaagde 1 april grap. Foto hieronder.

Constance zonder masker; Fantasia Festival- Roden

Door de jaren heen heeft Constance haar character uitgebouwd met andere outfits maar altijd met het masker op. 

“In Control”

Alle foto’s in deze blog m.u.v. de tattoo screenshot zijn door mij genomen.

Copyright © Ruud de Korte 2010 - 2024• Space Machine Imagery • Spieringstraat 151 • 2801 ZL Gouda • Phone: +316 - 1507 1237 • ruud@professionalportrait.nl 

•  Privacy Policy 
Using Format